jueves, 25 de julio de 2013

Título: Mecanoscrit del segon origen 
Autor: Manuel de Pedrolo 
Editorial: Edicions 62 
ISBN: Edició especial commemorativa 
9788429757392 
Núm. pgs: 176 
Versión Castellano: La Galera
(Mecanoscrito del segundo origen); 
ISBN: 9788424688011Sinopsis: 

L’Alba, una noia de catorze anys, salva un nen negre que uns nois havien llençat en una bassa. En sortir de l’aigua, ella i el nen s’adonen que el món ha patit l’atac d’uns plats voladors, que han destruït pobles i ciutats. De seguida veuen que estàn sols, que no queda cap mamífer viu, que no hi ha electricitat, que les cases estan soterrades… Viuen en una cova, en una autocaravana, mengen el que troben i intenten descobrir altres supervivents i, per això, comencen a viatjar. 

Comentario:

 ¿Es l’Alba la mare de la humanitat actual? 

Alba y Dídac, los protagonistas de esta historia, son la esencia del instinto de supervivencia y representan, ante todo, una apuesta por la vida y la esperanza

Ester Batllori ha propuesto este título, comentando lo siguiente: Crec que el fet d’haver creat aquesta pàgina ha sigut una molt bona idea, ja que molts lectors podem expresar la nostra opinió sobre alguns llibres/pel.lícules. Vull començar recomanant el llibre del Mecanoscrit del Segon Origen. És una història que va d’una noia, i d’un noi que, mentre estàn submergits sota de l’aigua, per casualitat, es salven d’una desgràcia. I és que… mentre ells estaven submergits, el món s’havia destruït completament, ja que, quan surten a la superfície, poden veure tots el humans morts i edificis en ruïnes. El recomano, ja que té molta intriga i no s’assembla a cap altre llibre que jo hagi llegit, és molt creatiu. 

El Mecanoscrit del Segon Origen, escrito en 1974 (primera edición), es una de las obras más conocidas de Manuel de Pedrolo. Un autor que revolucionó las letras catalanas y contribuyó a la difusión de la lengua catalana en el siglo xx de forma masiva. La aparición de una novela de ciencia ficción, donde se cuestiona el principio y el fin de la humanidad y donde los protagonistas son un niño y una joven, supuso el inicio de una nueva forma de hacer literatura en nuestra sociedad. 

Este título ha dado pie a la iniciación de múltiples escritores actuales en el mundo de la ciencia ficción, la literatura y la pasión por las letras.

Francesc Vallverdú escribió el prólogo de una edición especial, donde se podía leer: “… Tots aquests factors han convertit el Mecanoscrit del segon origen no sols en un fenòmen literari i una experiència editorial entre els més importants de les lletres catalanes, sinó també en un esdeveniment sociocultural del màxim interés pel propòsit que se’n desprèn: un cant a la vida i a l’esperança, des d’un petit país, per a tota la humanitat.”Ricard Reguant dirigió una adaptación de la novela para una serie producida por TV3 en el año 1980. 

¿Te imaginas que un día te despiertas y el mundo ha sido arrasado?
¿Te imaginas que sólo quedáis dos? 
Todo se ha acabado… ¿O quizás es un comienzo?

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 Los Libros de Bastian. Un espacio de: Los Cuentos de Bastian,S.L -